poniedziałek, 24 sierpnia 2015

Pasta z twarogiem i orzechami włoskimi

Polubiłam ostatnio połączenie twarogu i orzechów włoskich. Mieszanka odpowiednich przypraw, warzywa wprost z ogrodu i doskonały sposób na pożywne śniadanie lub smaczną kolację. Przedstawiam Wam pastę z twarogu z orzechami włoskimi.

Składniki:
  • 250 g chudego twarogu
  • 100 g orzechów włoskich
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1/2 łyżeczki chili
  • 1/3 papryki ostrej
  • 1/2 łyżeczki suszonych pomidorów
  • 1/3 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
  • pomidorki koktajlowe
Przygotowanie:
Twaróg mieszamy z rozdrobnionymi w blenderze orzechami włoskimi. Dodajemy jogurt naturalny i przyprawy. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy na kanapki i podajemy z pomidorkami koktajlowymi. Pycha!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz