Polubiłam ostatnio połączenie twarogu i orzechów włoskich. Mieszanka odpowiednich przypraw, warzywa wprost z ogrodu i doskonały sposób na pożywne śniadanie lub smaczną kolację. Przedstawiam Wam pastę z twarogu z orzechami włoskimi.
Składniki:
- 250 g chudego twarogu
- 100 g orzechów włoskich
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1/2 łyżeczki chili
- 1/3 papryki ostrej
- 1/2 łyżeczki suszonych pomidorów
- 1/3 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
- pomidorki koktajlowe
Twaróg mieszamy z rozdrobnionymi w blenderze orzechami włoskimi. Dodajemy jogurt naturalny i przyprawy. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy na kanapki i podajemy z pomidorkami koktajlowymi. Pycha!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz