czwartek, 13 marca 2014

Grillowany dorsz oraz szpinak z gorgonzolą

Często po głowie chodzi mi szpinak i bardzo często jest w otoczeniu makaronu. Nic tak wspaniale nie smakuje jak makaron, szpinak, gorgonzola i czosnek. To jest zdecydowanie moje ulubione danie! Jednakże staram się ograniczać makaron i przede wszystkim nie jeść go na kolację. Dlatego też do dzisiejszej ryby przygotowałam ulubiony szpinak z wyśmienitym serem. Taki mały kompromis. Mniam!

Składniki na rybę:
  • 300-400 g dorsza
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
Składniki na sos szpinakowy:
  • 400 g szpinaku (ja użyłam mrożonego)
  • 200 g sera gorgonzola
  • 4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
Rybę myjemy, oczyszczamy przyprawiamy oraz grillujemy na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Z każdej strony około 7 minut. W między czasie rozmrożony szpinak ląduje na patelni wraz z pokrojonym serem gorgonzola. Kiedy składniki się połączą dodajemy czosnek oraz doprawiamy do smaku. Gotowe!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz