Często po głowie chodzi mi szpinak i bardzo często jest w otoczeniu makaronu. Nic tak wspaniale nie smakuje jak makaron, szpinak, gorgonzola i czosnek. To jest zdecydowanie moje ulubione danie! Jednakże staram się ograniczać makaron i przede wszystkim nie jeść go na kolację. Dlatego też do dzisiejszej ryby przygotowałam ulubiony szpinak z wyśmienitym serem. Taki mały kompromis. Mniam!
Składniki na rybę:
- 300-400 g dorsza
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 400 g szpinaku (ja użyłam mrożonego)
- 200 g sera gorgonzola
- 4 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Rybę myjemy, oczyszczamy przyprawiamy oraz grillujemy na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Z każdej strony około 7 minut. W między czasie rozmrożony szpinak ląduje na patelni wraz z pokrojonym serem gorgonzola. Kiedy składniki się połączą dodajemy czosnek oraz doprawiamy do smaku. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz