Miały być na śniadanie. Był za to pyszny podwieczorek. Z ananasem i mango.
Składniki:
- 1/2 szklanki mąki gryczanej
- 1/2 szklanki mąki orkiszowej
- 1/2 szklanki mleka
- 1/4 szklanki pokrojonego drobno ananasa
- 250 ml jogurtu naturalnego
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżka oleju lnianego
- 1 łyżka soku z cytryny
Do miski wsypujemy mąki i sodę, mieszamy. Dodajemy powoli jogurt naturalny, mleko i mieszamy trzepaczką. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy pokrojonego ananasa. Pankejki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z małą ilością masła, około 2 minuty z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz