Publikacja z dużym opóźnieniem, bo czasu ostatnio mało!
Nawet na jedzenie! Ale już się poprawiam :)
Składniki:
- 1 szklanka komosy ryżowej
- 3 średniej wielkości buraki
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka zmielonej kolendry
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 1 łyżka cytryny
- 1/3 łyżeczki chilli
Buraki myjemy, owijamy w folię i pieczemy w piekarniku w 200 stopniach około 1 godzinę. Ziarna komosy
płuczemy pod bieżącą wodą. Jeśli mamy trochę czasu możemy ją namoczyć,
na 15-20 minut. Po tym czasie płuczemy, wymieniamy wodę i gotujemy pod
przykryciem około 15 minut w dwóch szklankach wody. Ostudzone buraki kroimy i dodajemy do ugotowanej komosy. Z jogurtu i przypraw przygotowujemy sos, którym polewamy przygotowane składniki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz