Składniki:
- 1 szklanka brązowego ryżu
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- dużo botwinki z małymi buraczkami :)
- 1 łyżka świeżo startego imbiru
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- świeża bazylia
- świeży tymianek
- świeże oregano
- sól
Przygotowujemy garnek, w którym na łyżce oliwy chwilę podsmażamy pokrojoną marchewkę, pietruszkę oraz starty świeży imbir. Dodajemy 1 i 1/2 szklanki wody i wsypujemy wypłukany ryż. Następnie dodajemy umyte i pokrojone buraczki oraz sos sojowy. Gotujemy około 20 minut, aż do wypracowania większości wody. Przyprawiamy i dodajemy pokrojone liście botwinki. Gotujemy 10 minut, cały czas mieszając. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz