niedziela, 22 listopada 2015

Kokosowe ciasteczka bezglutenowe

Niedziela. Jesteśmy kołdrowymi kokonami, które pałaszują niestandardowe śniadanie. Po śniadaniu przychodzi ochota na coś słodkiego, a że paleo inprogress - trzeba uruchomić wyobraźnię. Musi być zdrowo i szybko. W szufladzie mąka kokosowa i wiórki, więc już się urodził pomysł. Ciasteczka po 5 minutach wylegiwały się w piekarniku. Po 20 minutach pałaszowaliśmy ciasteczka będąc znów kołdrowymi kokonami. Takie niedzielę uwielbiam!

Składniki:
  • 150 g mąki kokosowej
  • 100 g mąki z kaszy jaglanej
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 30 g płatki migdałowe
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jajka
Przygotowanie: 
Suche składniki mieszamy w jednej misce. Jajka miksujemy w drugiej. Łączymy i formujemy płaskie ciasteczka. Wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz