sobota, 17 maja 2014

Kanapki zapiekane z kurczakiem i szparagami

W sam raz na drugie śniadanie! Recycling resztek z wczorajszej kolacji :)

Składniki:
  • 4 kromki żytniego domowego chlebka (może być każdy inny)
  • 4 łyżki pesto z rukoli
  • 1 mała grillowana pierś z kurczaka (przepis tutaj)
  • 4 ugotowane białe szparagi
  • 3 łyżki startej mozzarelli
  • kilka listków świeżej rukoli
Przygotowanie:
Chlebek kroimy, smarujemy pesto z rukoli. Szparagi kroimy na mniejsze kawałki i układamy na kanapkach. Kurczaka kroimy na drobne plasterki i również układamy na kromkach chleba. Posypujemy startym serem i przypiekamy około 10 minut, w piecyku lub piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni. Przed spałaszowaniem możemy dodać kilka listków świeżej rukoli.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz