Składniki:
- 2 duże cukinie bądź jedna olbrzymia
- 2 piersi z kurczaka
- 1 szklanka czerwonej soczewicy
- 2 łyżki curry
- 1 łyżka kurkumy
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka papryki
- 1 łyżeczka chilli
- 1 łyżeczka mielonego kuminu rzymskiego
- 2 łyżki oliwy
Kurczaka myjemy, kroimy w kosteczkę i marynujemy w oliwie oraz 1 łyżce przyprawy curry, 1 łyżce kurkumy i 1 łyżeczce ostrej papryki. Wstawiamy do lodówki na 15 minut. Cukinię oczyszczamy z nasion i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do garnka i dusimy z łyżką oliwy. Czerwoną soczewicę gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut i dodajemy do cukinii. Przyprawiamy mielonym kuminem, pieprzem oraz curry. W między czasie podsmażamy kurczaka na patelni, a gdy już będzie gotowy dodajemy do przygotowanych warzyw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz