Nie straszna mi Rosja. Nie straszne zakazy. Jem jabłka i mogę zwiększyć ich spożycie nawet o 100%. Z jednego jabłka do dwóch dziennie. Dziś spożycie wzrosło o 600%, bo użyłam 6 jabłek do orzechowego crumble :)
Ty też jedz jabłka :) Ale uważaj na robaki :)
Ty też jedz jabłka :) Ale uważaj na robaki :)
Składniki:
- 6 jabłek
- 7 łyżek płatków żytnich
- 8 łyżek orzechów włoskich
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 1/4 łyżeczki mielonego imbiru
- 5 owoców jałowca
- 5 goździków
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka jagód goji
Przygotowanie:
Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Płatki żytnie, orzechy włoskie, miód, cynamon i imbir wymieszaj razem. W naczyniu żaroodpornym ułóż jabłka razem z owocami jałowca oraz goździkami i rozłóż na nich równomiernie płatkową masę.Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut do momentu, aż wierzch się zarumieni. Po upieczeniu można posypać jagodami goji.
Bardzo lubię crumble, ale z jabłkami jeszcze nie robiłam ;)
OdpowiedzUsuńTeraz jabłka są tematem na czasie, więc zachęcam do przygotowania crumble z jabłkami :)
Usuńja jem średnio jedno jabłko dziennie i nie pamiętam kiedy ostatnio był taki dzień bym go nie jadła, a polskie najlepsze! :) ta chrupiąca kruszonka jest bardzo kusząca :)
OdpowiedzUsuńTak, to prawda. Polskie są najlepsze:) Ale kruszonka w tym przypadku była najlepsza:)
Usuń