niedziela, 8 lutego 2015

Pietruszkowa pasta do chleba

Zimą, kiedy nie ma moich ulubionych pomidorów malinowych, eksperymentuję z różnymi pastami do chleba. Warzywne pasty z dodatkiem ulubionych przypraw i orzechów są pysznym uzupełnieniem domowego chleba. Kolor mało zachęcający, ale smak wyśmienity!

Składniki:
  • 2 korzenie pietruszki
  • 3 łyżki orzechów włoskich
  • 1 łyżka czosnku niedźwiedziego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka tartego świeżego imbiru
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • sól
Wykonanie:
Pietruszkę obieramy, kroimy i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu dodajemy zmielone orzechy włoskie i przyprawy. Blendujemy na gładką masę. Gotowe!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz