Składniki:
- 4 filety śledziowego w oleju
- 3 gałązki selera naciowego
- 1/2 awokado
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 łyżka oleju lnianego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
- 1/2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
Filety śledziowe obmywamy z oleju i kroimy w kosteczkę. Myjemy wszystkie warzywa i również kroimy w kostkę. Awokado przekrajamy na pół, wyjmujemy pestkę, obieramy ze skórki i kroimy. Wszystkie składniki dodajemy do miski i przygotowujemy sos z oleju lnianego, soku z cytryny oraz przypraw. Dokładnie mieszamy z przygotowanymi składnikami. Gotowe :)
PYSZNIE WYGLĄDA...JA ZAPRASZAM NA SAŁATKĘ Z SELERA I ANANASA:POZDRAWIAM
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/04/saatka-z-ananasem.html