wtorek, 25 października 2016

Kokosowy omlet z bakaliami

Omlet, który codziennie jem na śniadanie. W zasadzie jemy. W zasadzie ja tylko jem, bo przygotowuje go mój Ukochany, kiedy karmię naszą Iguanę. To jest śniadanie, które z powodzeniem zastępuje uwielbiane kanapeczki i zwalcza nałogowe spożywanie pieczywa. To śniadanie, dzięki któremu mam dużo energii, by przeżyć kolejny dzień z minimalną dawką snu. To omlet, który jest wspaniałym wspólnym rozpoczęciem dnia. Słodki, pożywny, zdrowy, dla dwojga!

Składniki:
  • 6 jaj
  • 60 g mąki kokosowej lub odżywki wysokobiałkowej (dla osób trenujących)
  • 2 banany
  • garść słonecznika
  • garść daktyli
  • garść miechunki suszonej
  • garść żurawiny
  • garść morwy białej

Przygotowanie:
Jaja wrzucamy do robota kuchennego i ubijamy, po kilku minutach dodajemy mąkę kokosową. Do przygotowanej masy dodajemy pokrojone banany oraz wszystkie bakalie, a to jakie wybierzemy zależy oczywiście od naszych preferencji smakowych. Ważne by kupować naturalne bez zawartości konserwantów czy innych dodatków. Smażymy na patelni o średnicy 28 cm, na oleju kokosowym 7 minut z jednej strony, po przypieczeniu przerzucamy na drugą i smażymy około 5 minut. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz