niedziela, 23 lutego 2014

Pasta z twarogu, awokado, kaparów z dodatkiem wędzonego łososia

Zapach bułeczek żytnio -orkiszowych wypełnił całe mieszkanie. Do takich świeżych bułeczek nic nie pasuje tak wspaniale jak domowa pasta do chleba. Dziś chudy twaróg w towarzystwie bardzo dojrzałego awokado, kaparów oraz wędzonego łososia, który  z elegancją zdobił moje kanapki. Idę jeszcze zaparzyć sobie zieloną herbatę i zabieram się za spożywanie wyśmienitego śniadanka:) Poniżej składniki na pastę.

Składniki:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 275 g chudego twarogu
  • 1 łyżeczka kaparów
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  •  wędzony łosoś
  • sól, pieprz
Przepis:
Twaróg, obrane i pokrojone awokado wrzucamy do blendera. Obieramy i wyciskamy czosnek. Dodajemy sok z cytryny, kapary, jogurt naturalny, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy na gładką masę. Gotowe!







1 komentarz: