niedziela, 23 marca 2014

Pasta z ciecierzycy, suszonych pomidorów, słonecznika i sezamu

Znów pasta i znów z ciecierzycą. Cóż poradzę, że uwielbiam pasty, a ciecierzyca najlepiej nadaje się do świeżego domowego chleba z wspaniale dopasowanymi dodatkami?

Składniki:
  • 1 szklanka namoczonej i ugotowanej ciecierzycy
  • 5 suszonych pomidorów
  • 2 łyżki słonecznika
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka oleju lnianego
  • 1/2 łyżeczki suszonych pomidorów (przyprawa)
  • 1/2 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego
  • szczypta czarnuszki
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na jednolitą masę. Jeśli będzie zbyt gęsta dodajemy więcej oliwy bądź oleju lnianego.








2 komentarze:

  1. Wygląda apetycznie. Kiedyś miałam okazję skosztować podobnej pasty, była bardzo dobra. Myślę, że się skuszę na Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń