niedziela, 9 marca 2014

Sałatka z awokado, serem feta oraz suszonymi pomidorami

Nie mamy dziś za dużo czasu na celebrowanie śniadania, bo pogoda tak piękna, że trzeba się zbierać i spędzić ten cudowny dzień na słoneczku, na rowerze, na łące. Nie chce się spać i siedzieć w domu, bo szkoda takiego cudownego marcowego dnia. Sobota również nas nie rozczarowała - zrobiliśmy 20 km na rowerach w pięknych wiosennych warunkach. Mam nadzieję, że dziś będzie podobnie. Uwielbiam wygrzewać twarz na wiosennym słońcu! Ale wracając do śniadania... sałatka z awokado, serem feta oraz suszonymi pomidorami wspaniale smakuje z jajkiem oraz domowym chlebem z dodatkiem czarnuszki, dyni i słonecznika!

Składniki:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 100 g sera feta
  • 6 suszonych pomidorów 
Dressing:
  • 2 łyżki oleju lnianego
  • 1 łyżka kaparów 
  • bazylia (świeża lub mrożona oraz suszona)
  • oregano
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Awokado, ser feta i suszone pomidory kroimy w kostkę. W osobnym naczyniu mieszkamy dressing. Dodajemy olej lniany, kapary, świeżą bazylię, suszone oregano i bazylię, pieprz i sól. Wszystko dokłanie mieszkamy i polewamy przygotowane składniki.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz