Nie mamy dziś za dużo czasu na celebrowanie śniadania, bo pogoda tak piękna, że trzeba się zbierać i spędzić ten cudowny dzień na słoneczku, na rowerze, na łące. Nie chce się spać i siedzieć w domu, bo szkoda takiego cudownego marcowego dnia. Sobota również nas nie rozczarowała - zrobiliśmy 20 km na rowerach w pięknych wiosennych warunkach. Mam nadzieję, że dziś będzie podobnie. Uwielbiam wygrzewać twarz na wiosennym słońcu! Ale wracając do śniadania... sałatka z awokado, serem feta oraz suszonymi pomidorami wspaniale smakuje z jajkiem oraz domowym chlebem z dodatkiem czarnuszki, dyni i słonecznika!
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 100 g sera feta
- 6 suszonych pomidorów
- 2 łyżki oleju lnianego
- 1 łyżka kaparów
- bazylia (świeża lub mrożona oraz suszona)
- oregano
- sól
- pieprz
Awokado, ser feta i suszone pomidory kroimy w kostkę. W osobnym naczyniu mieszkamy dressing. Dodajemy olej lniany, kapary, świeżą bazylię, suszone oregano i bazylię, pieprz i sól. Wszystko dokłanie mieszkamy i polewamy przygotowane składniki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz