wtorek, 4 marca 2014

Sałatka z ciecierzycy, suszonych pomidorów i kaparów

Bez rozpisywania się, bo czasu ostatnio bardzo mało. Również na przygotowanie szybkiej kolacji. Intensywny i długi dzień skutkuje brakiem energii, która uciekła po zajęciach z pilatesu oraz wyczerpującym powrocie na rowerze. Co dobrego i szybkiego zjeść koło godziny 19:00, 20:00? Proponuję  sałatkę z ciecierzycą, suszonymi pomidorami i kaparami. Do sałatki dorzuciłabym drobny dodatek w postaci łososia pieczonego w piekarniku. Mniam!

Składniki:
  •  1 szklanka namoczonej i ugotowanej ciecierzycy
  • 1/2 główki sałaty lodowej
  • 10 suszonych pomidorów
  • 2 łyżki kaparów
  • 1/2 białej rzodkwi
  • 1/2 zielonego ogórka
  • 1 czerwona cebulka
 Składniki na sos musztardowy:
  • 2 łyżki musztardy chrzanowej
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżki octu balsamicznego
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
Sałatę myjemy, osuszamy i rozdrabniamy w misce. Dodajemy ciecierzycę, pokrojone suszone pomidory, obraną i pokrojoną w kostkę rzodkiewkę, zielony ogórek, cebulkę i kapary. Przygotowujemy sos musztardowy i zalewamy pokrojone warzywa.




3 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
    2. Dziękuję! Naprawdę była dobra, sama się zdziwiłam:P

      Usuń