poniedziałek, 12 maja 2014

Koktajl jaglany z marchewki, jabłka i świeżej mięty

Po weekendzie nadszedł czas na detoks. Wyszło idealnie, a świeża mięta dopełniła całości :)

Składniki:
  • 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 starte marchewki
  • 2 małe jabłka
  • 1/2 szklanki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 
  • 5 listów mięty
  • 2 łyżki oleju lnianego
  • 1/2 szklanki wody (jeśli będzie zbyt gęste)
Przygotowanie:
Ugotowaną i ostudzoną kaszę wrzucamy do blendera. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce. Jabłka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę, jabłka i świeżo starty imbir wrzucamy do blendera. Dodajemy sok z cytryny, olej lniany oraz miętę. Wszystko blendujemy na jednolitą masę. W razie potrzeby dodajemy wodę. I smakujemy :)





2 komentarze: