Po weekendzie nadszedł czas na detoks. Wyszło idealnie, a świeża mięta dopełniła całości :)
Składniki:
- 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 starte marchewki
- 2 małe jabłka
- 1/2 szklanki soku z cytryny
- 1 łyżeczka świeżo startego imbiru
- 5 listów mięty
- 2 łyżki oleju lnianego
- 1/2 szklanki wody (jeśli będzie zbyt gęste)
Przygotowanie:
Ugotowaną i ostudzoną kaszę wrzucamy do blendera. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce. Jabłka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę, jabłka i świeżo starty imbir wrzucamy do blendera. Dodajemy sok z cytryny, olej lniany oraz miętę. Wszystko blendujemy na jednolitą masę. W razie potrzeby dodajemy wodę. I smakujemy :)
Świetny koktajl!
OdpowiedzUsuńDzięki za miłe słowa :)
Usuń