Lubię ryby, więc nie mogę być wegetarianką. Zdarza się rzucam się na mięso wieczorowo-poranną porą przyjemnie upojona alkoholem (kebab!), więc tym bardziej nie mogę. Ale czasem do sałatki doskonale pasuje grillowany kurczak lub właśnie tuńczyk. Podgryzając seler naciowy skomponowałam sałatkę z sosem musztardowym. Bardzo dobra :)
Składniki:
- kilka listków sałaty lodowej
- 3 łodygi selera naciowego
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju słonecznikowym
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 czerwonej papryki
- 4 jajka od szczęśliwych kurek
- 1/2 jogurtu naturalnego
- 2 łyżki musztardy chrzanowej
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Warzywa myjemy i kroimy. Jajka gotujemy na twardo. Wszystkie warzywa wrzucamy do miski, dodajemy pokrojone jajka oraz tuńczyka. Sos przygotowujemy z jogurtu naturalnego oraz musztardy. Przyprawiamy i łączymy z przygotowanymi składnikami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz